Galéria

Elérhetőségeink

HelliRoll Kft.

 

Cím: 8412 Veszprém, Faiskola u. 9

Mobil 1: +36 70 324 0889

Mobil 2: +36 30 747 8905

E-mail: poliuretánbevonat@gmail.com

 

 

Nyitott cellás poliuretán habszigetelés

A nyitott cellás poliuretán hab hőszigetelő és egyben légszigetelő is, kevésbé érzékeny az alkalmazás módjára, mint a gyárilag előállított szigetelőanyagok. Olyan hatékony „lélegző” léggát, ami alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést. Gyakorlatilag teljesen kiküszöböli az üregeken belüli konvekciós hőmozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít. Az eredmény: kiváló minőségű konstrukció, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési, illetve hűtési költségek, az energiamegtakarítás az épület kialakításától, elhelyezkedésétől, stb. függ. Alkalmazásakor folyékony anyagot szórnak egy nyílt falra, kúszótérbe vagy a mennyezet felületére, az anyag néhány másodperc alatt 100:1 arányban habosodik, így milliónyi apró légcellából álló rugalmas habtakarót hoz létre, és lezárja a réseket és repedéseket. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas szárazfalazat készítésére vagy más felületképzésre.

Kanadából származó intelligens hőszigetelőhab, amely megőrzi otthona melegét.

 

Mi is az a nyitott cellás hőszigetelőhab?

Egy szórással felvitt, vízbázisú hőszigetelő anyag, mellyel egyrészt pénz takarítható meg, másrészt hozzájárul a lakók egészségének megőrzéséhez is. A felvitelt követően a hab 1:100 arányban tágul, ezáltal teljes mértékben kompakt, légmentesen záródó, víztaszító, mindenféle tökéletlen illesztéstől mentes hőszigetelő réteget képez.

 

Lakása számára biztosítjuk az otthon melegét

  • Csökken az energiafelhasználás – bizonyítottan, akár 70%-os fűtési költség megtakarítást lehet elérni.
  • Teljes mértékben kompakt, mindenféle illesztési hiányosságtól mentes hőszigetelő réteg.
  • A rendszer megakadályozza a nedvesség levegőáramlással létrejövő kondenzációját, amely az egészségre ártalmas penészgombák kialakulását okozza. 
  • Hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően a nyugalom szigetévé varázsolja otthonát. Ideális technológia a tetőterek, illetve az épület felújítások során elvégezhető utólagos hőszigeteléséhez.
  • Óvja az épület szerkezetét a nedvességtől, illetve korhadástól és korróziótól, így biztosítja az épület hosszú élettartamát.

 

 

 

 

Az intelligens hőszigetelő rendszer egyedi tulajdonságai

  • A felvitelt követően önállóan és tökéletesen kitölti a felületen található összes olyan hézagot, bonyolult felületet, illetve nehezen hozzáférhető helyet, amelyeket egyéb hőszigetelő anyag használata esetén nem lehet megfelelő minőségben szigetelni, és ezáltal megakadályozza a hőveszteségek kialakulását.
  • A rendszer használatával teljes mértékben ki lehet küszöbölni a hagyományos hőszigetelő anyagokkal való munkavégzés során jelentkező tökéletlenségeket, illetve hiányosságokat.
  • A rendszer az épület teljes élettartalma alatt megőrzi tökéletes hőszigetelő tulajdonságait.
  • A szigetelőhab megakadályozza a levegő áramlását.
  • A klasszikus szigetelések illesztési hibái hőveszteséget okoznak, a nyitott cellás poliuretán habszigetelés esetében ez nem áll fenn.

 

Milyen problémákat okoz a légáramlás a hagyományos hőszigetelő rendszerekben?

Megnövekedett hőveszteség, ezáltal magas fűtési költségek. A hagyományos hőszigetelő rendszerekben kondenzálódik a levegő páratartalma, ami rontja annak hőszigetelő tulajdonságait, egészségre ártalmas baktériumok és penészgombák telepednek meg, és csökken az épület élettartalma, illetve romlik a szerkezet teherviselő egységeinek stabilitása. A kondenzálódott nedvesség egészségre ártalmas penészgombák megjelenéséhez vezet.

 

A poliuretán hőszigetelőhab alkalmazása épületszerkezeteken

Tetők

A tetőterekben a hőszigetelő habot vagy közvetlenül a biztonsági vízszigetelő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre viszik fel. A felvitelt követően a habot szükség szerint egyszerűen a kívánt vastagságra lehet igazítani (leggyakrabban a tetőtér magasságának, vagy a belső vakfödém rácsozatának megfelelően). 16 cm vastagságú hőszigetelőhab esetében a hőátbocsátási tényező értéke UN = 0,24.

 

 

Falak

Valamennyi típusú és kivitelű külső falszerkezet esetében alkalmazható (a szigetelés kivitelezését segítő előtétfallal vagy anélkül; külső érintkező szigeteléssel, illetve szellőztetett homlokzattal kombinálva). A hőszigetelő rendszer minden esetben tökéletes légzáró réteget hoz létre, és valamennyi beépített szerkezet, illetve épületgépészeti elem körül biztosítja a tökéletes szigetelést. 120 mm vastagság esetén a hőátbocsátási tényező értéke UN = 0,3.

 

 

Házak és csarnokok

A meglévő falazott téglaházak, vagy panelházak utólagos hőszigetelését szellőztetett homlokzat formájában a falak belső, illetve külső oldaláról is el lehet végezni. A hőszigetelő rendszer segítségével nagyon egyszerűen megoldható a meglévő csarnokok utólagos hőszigetelése, mégpedig a hőszigetelőhabnak a csarnok belső vagy külső falfelületére történő felvitelével, majd ezt követően a szigetelő vakfödémmel való lefedésével.

 

 

 

Ipari létesítményekben történő felhasználás

Ipari létesítmények és irodák hőszigetelése, új építésű és felújított épületek hőszigetelése, a bonyolult épületrészek egyszerű módon történő hőszigetelésének lehetősége. A hőszigetelő rendszer telepítése során az épület mindennapos működésében nincs fennakadás.

 

 

 

 

Kollégáink készséggel válaszolnak további felmerülő kérdéseire!

Keressen bennünket e-mailben, telefonon, vagy töltse ki és küldje el nekünk

az alábbi űrlapot!

Név:
Telefon:
E-mail:
Tárgy:
Üzenet:

HelliRoll Kft. 2020 ©